keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Suussasulava porkkanakakku

Olen jo useamman kerran tehnyt porkkanakakkua samalla ohjeella. Mitä sitä vaihtamaan, kun on niin mielettömän hyvää ja suussasulavaa. Resepti on alunperin täältä: Vaaleanpunaisessa hirsitalossa - suussasulava porkkanakakku.

Pohja
6 munaa
4,5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl soodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniliinisokeria
1/3 tl neilikkaa
3/4 dl rypsiöljyä
ripaus kaardemummaa
n. 9 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus "runsas pehmeähkö kuorrutus"
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 8 dl tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti. Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kohotusaiheet ja mausteet. Lisää vaahtoon jauhoseos varovaisesti sekoittaen (siivilää voi käyttää apuvälineenä). Kääntele öljy taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja kääntele varovaisesti sekaisin. Kaada uunipannulle ja paista 30-40 min uunin keskitasossa.

Anna kakun jäähtyä.

Kuorrutusta varten sekoita pehmeä / sulanut voi ja tuorejuusto keskenään. Sekoita sekaan vähän kerrallaan tomusokeria ja vanilliinisokeria. Sekoita kuorrute tasaiseksi.

Koristeena voi käyttää perinteisesti pähkinärouhetta. Minulla on ollut tapana laittaa kookoshiutaleita (pähkinäallergiaa vierailla).


Olen huomannut, että porkkanakakku paranee mitä pidempään sen antaa olla. Kannattaa siis valmistaa kakku jo vähintään kahta päivää ennen. Elokuussa leivoin porkkanakakkua viimeksi, mutta se tuli syötyä ennen kuin ehdin ja muistin ottaa kuvaa. Yllä oleva kuva on siis vuoden 2014 syntymäpäiviltäni.

Onko täällä muita porkkanakakun ystäviä? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti