sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Auringonlasku tutuissa maisemissa

Viikonlopun vietimme pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulla. Lähdimme sinne heti perjantaina työpäivän jälkeen.


Vanhat kotikulmat tulivat heti perjantaina (jälleen) tsekattua. Jännä juttu miten nopeasti asiat unohtuvat, sillä en muistanutkaan miten meneväistä elämä olikaan Kalliossa. Pika vierailu toi mieleen niin hyviä kuin huonojakin muistoja.. ja taisinpa taas olla onnellinen, että muutin pois. Muutosta onkin kulunut jo 11 kuukautta! Nopeasti aika on mennyt, vaikka toisaalta tämän melkein vuoden aikana on tapahtunut todella paljon kaikenlaista.


Perjantai-iltana näin ystävääni Kaisaniemen rannassa (vai onko tuo nyt enemmän Hakaniemen rantaa?). Levitimme viltin ja nostimme maljan ystäväni valmistumisen kunniaksi. Myös muuta pientä piknikevästä olimme poikaystäväni kanssa haalineet mukaan. Aurinko ehti laskea, mutta ilma oli kuitenkin edelleen lämmin, tai paremminkin alkoi lähentyä sopivaa. Oli tosi mukava ilta ja yötäkin.. ja harmittelinkin miksi en aiemmin Helsingissä asuessani tehnyt mitään vastaavaa. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä. ;)

 

Yöpaikkamme sijaitsi Vantaalla ja myös lauantaina olimme päivän keskustassa. Melko paljolti tuli vain kierreltyä kauppoja, mutta onneksi aikaa oli myös yleiselle hengailulle, vanhojen muisteluille ja kesästä nauttimiselle. Oli niin kuuma! Vanhan olkihattuni laitoin pitkästä aikaa päähän. Onneksi myös muu auringonsuojaus oli kunnossa ja meistä kumpikaan ei palanut. 


Ilta jatkoi poikaystäväni perheen kanssa Gastone-ravintolassa (sama italialainen, jossa kävimme vajaa vuosi sitten juhlistamassa vuosipäiväämme). Tällä kertaa juhlittavana oli kahdet syntymäpäivät, yhteensä 85-vuotta. Pitkästä aikaa tuli syötyä kokonainen menu ja oli jälleen oikein maukasta! Plussaa myös hyvin ilmastoidusta ja miellyttävän viileästä ravintolasta.


Ravintola illallisen jälkeen ilta jatkoi poikaystävän toivomuksesta kaveriporukan mukana Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumaan Rautatientorille. Onneksi tapahtuman jälkeen jäi vielä hetki kahden keskistä aikaa ja mitäpä muutakaan olisimme tehneet kuin menneet vielä hetkeksi katsomaan auringonlaskua samaan rantaan, missä edellisenä iltanakin olimme. Maisema on minulle hyvin tuttu myös Helsinki-vuosiltani, sillä monesti lenkkini kulkivat juuri näitä rantoja.

Tänään sunnuntaina aamupalakakkutarjoiluiden jälkeen huristelimme takaisin Tampereelle. Olipa mukava reissu! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti