maanantai 21. tammikuuta 2013

Marjainen vanilja-rahkapiiras

Pohja
1,25 dl pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3 dl jäisiä marjoja (esim. mustikoita, vadelmia, mustaherukoita)
(2 tl perunajauhoa)
2 prk (yht.400g) maustettua rahkaa (vanilja)
1 muna
0,5 dl sokeria

Aloita piiraan valmistaminen vatkaamalla keskenään rasva, sokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija n.27 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle jäiset marjat, joihin on sekoitettu perunajauhot. Sekoita rahka, muna ja sokeri ja kaada seos marjojen päälle. Paista piiras uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 min tai kunnes piiras on kypsä. Tarjoa täysin jäähtyneenä. 

 

Marjainen vanilja-rahkapiiras on melko helppo valmistaa. Resepti on alunperin www.valio.fi/reseptit/ sivustolta, mutta olen muokkaillut sitä hieman. Piiraasta saa hyvinkin erilaisen, kun vaihtaa maustetun rahkan makua ja marja sekoituksia. Nam! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti