torstai 25. lokakuuta 2012

Kissavahtina

Vanhempani lähtivät matkoille etelän aurinkoon, joten minä suuntasin tieni kissavahdiksi. Matka alkoi tutusti moottoritien ajamisella ja pakollinen virkistäytymis pysähdys oli jälleen Linnatuulessa.

 
Linnatuuli on valmistunut vuonna 1992 ja se on Suomen ainoa moottoritien päälle rakennettu huoltoasema. Itse tykkään siitä miten helppoa sinne on autolla mennä ja poistua. Paikka sattuu myös olemaan melkein puoli välissä matkani varrella, joten siitäkin syystä sinne tulee monesti pysähdyttyä.

Matkalaukkujen esille kaivaminen saa joka kerta kissat kauhistumaan: "taasko he lähtevät?!". Heti matkalaukun avattua sisälle sujahtivat, kuin huomaamatta, pari kissaa. Tällä kertaa kissat piirittivät laukkuja ahkeraan ja välillä piti kannet sulkea ettei kaikki vaatteet olisi ollut ihan kissankarvoissa.

No, voihan sitä laukun päälläkin nukkua.
Kissat ovat tottuneet heräämään vanhempieni mukana aikaisin aamulla. Minä en kuitenkaan ole jaksanut olla ihan niin aamuvirkku, ja kyllä kissat ovat sen ymmärtäneet ja jaksaneet kiltisti odottaa vähän myöhässä olevaa aamupalaa. Tänä aamuna herätessä maa oli valkeana lumesta. Kissat myös halusivat tuntea lumen tassuissaan eli ulos oli pakko päästä. Ei siellä kuitenkaan kauaa oltu.. sen verran kuitenkin, että sisälle tullessa nenänpäät olivat punaisina.

Tunkua "ovella"..
Kissojen ulkoillessa häkissä, minäkin kävin pienellä kävelylenkillä. Auringonpaiste ja kirpeä pikku pakkanen tuntuivat ihanalta.


Päivät kuluvat kissojen kanssa leikkiessä.. ja siinä sivussa ehdin tänään kokeilla mutakakun reseptiä ja oikein maukastahan siitä tuli. Mitä enemmän suklaata, sen parempi.. vai miten se nyt meni? Paistoajaksi minä suosittelisin 15 minuuttia, toki uunin tehoista riippuen.

~ ~ ~ ~ ~

 

 Mutakakku 

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g taloussuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa mukaan munat yksitellen. Lisää seokseen kuivat aineet siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 200 asteessa n. 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen. Anna kakun jäähtyä hetki. Ota kakku vuoasta, irrota paperi ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Tarjoa kakku kermavaahdon kanssa.

~ ~ ~ ~ ~


Jone kehräilee, nukahtaa, välillä herää raottaakseen silmiä tarkistaakseen olenko vielä paikalla. Olenhan minä. Todellista tassuterapiaa. Minä nautin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti